Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

jueves, 3 de mayo de 2012

Del zero a l'infinit


Dins l’ou de la fotografia està escrit tot el primer capítol del Gènesis-Bereshit, meravella cal·ligràfica continguda en la closca  de l’ou, tal i com la podem trobar al museu de Jerusalem. Bereshit com a relat encriptat de tot allò que ha passat i del que succeirà. Tot l’univers desplegat per la tradició del Llibre en estat embrionari.
Per la seva banda, a l’hinduisme existeix una munió d’objectes amb simbologia similar, els Shiva-lingams, objectes sagrats gairebé per antonomàsia, d’origen celeste tot sovint, una doble forma ovoide, horitzontal i vertical, amb les quals s’evoca l’estat original de l’existència, el cosmos abans de la creació manifestada, la nit còsmica, un estat latent previ a que les coses es manifestin . D’aquesta idea clau del pensament hindú sorgeix el zero, 0, forma gràfica del Shiva-lingam, que a través dels pensadors àrabs va passar de la Índia a Europa. Abans de que una realitat sigui visible ha de romandre en estat germinal. El zero conté tots els números abans de que aquests trenquin la closca de l’ou i es faci visible un nou món.
Mentre comença a esquerdar-se la closca del nou pollet, a Barcelona es reuneixen les gallines putrefactes del vell món, gallines zombies que van deixant la seva sentor allà on van. Malgrat saber que estant mortes, no poden deixar de mossegar, de corrompre, de matar a noves víctimes. Està en la seva natura actual gallinàcia-zombie. Temps fascinant el que ens ha tocat viure, no sempre es juxtaposen dos móns tan oposats entre sí com el contingut a l’ou o al lingam, i aquesta pèssima producció de sèrie Z en que els amos del cementiri cobreixen les pèrdues del seu casino amb la riquesa de la població viva. 
El més paradoxal del tema és que els Altres són en realitat Nosaltres, encara que no vulguin adonar-se. Uns i altres partim del ou i retornarem al zero.

4 comentarios:

penyabogarde dijo...

Molt bo Missatger , sempre claves les millors connexions entre el diví i el terrenal i ara amb aquest ou jas projectat el zero infinit i has retratat les closques pelades dels que ens volen posar sota zero...però nosaltres estem fora del zero i infinitament dignes de ser part del canvi integral.

Per cert, has estat perfecte en la teva intervenció als peatges del capital, bona escomesa company Missatger, el bogardisme celebra la teva irrupció al costat del gran òscar Waits!

T'esperem a la casa gran del bogardisme. Has quedat molt bé. Com sempre i més enllà del zero...vers l'infinit!

El missatger dijo...

Ens heu ben enganxat, a l'ôscar i a mi!
Salut!

Conrad Canaló Stewart dijo...

un plaer de veure que el bogardisme té adeptes de la categoria dun missatger sortit dels boscos de Twin Peaks. Una sopresa amable, formidable i considerable. Jo soc un modest matemàtic barcelonista, una mica llibert, una mica comunal, molt despistat, poc amic de les màquines, molt amic del verb i decididament partidari del camí del mig entre la metafñisica i la física més palpable.
Crec que serem molt bons amics, ens veiem a la penya.

El missatger dijo...

Tot un autoretrat, amic Conrad. Un ludita matemàtic i bogardista ha de ser un cas tan digne d'estudi com un missatger gegant sortit dels boscos de Twin Peaks.
Salut!