Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

lunes, 20 de agosto de 2012

L'increïble ciutadà minvant


L’increïble home minvant, de Richard Matheson (i portada al cinema per Arnold), és un clàssic del fantàstic que ha acabat esdevenint profecia social. Constitueix una alegoria avant-la-lettre de la situació de l’ésser humà al tardocapitalisme, d’importància cada cop més reduïda, perdent els elements socials (treball, matrimoni), així com els personals (el cos, l’autoritat), desapareixent les alternatives i les possibilitats de canvi degut a la intervenció d’un factor extern, un núvol radioactiu-crisi que emmetzina amb el seu contacte tòxic. La minva de la persona dins del tardocapitalisme origina enfrontaments contra éssers monstruosos al ser magnificats, com uns colossals gat o aranya.


Desitgem que, com succeeix al film, l’increïble ciutadà minvant es faci tan petit que pugui fugir d’un món convertit en presó plena de monstres.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Aquest "tardocapitalisme" que fas servir dóna esperances: implica que hi haurà alguna cosa després. El més probable és que el capitalisme es reinventi, però estaria bé que mentrestant nosaltres haguem fugit d'aquí.

El missatger dijo...

Bon dia, Enric. El veig en decadència total. Hi ha una massa crítica massa nombrosa com a per a ser resistida. Pel que fa a reinvencions, crec que la propera serà el capitalisme verd, ecologista, que, de fet, ja ha arribat. La crisi ecològica va ensenyant la poteta.
Salut!